info@fhtperslucht.nl
+31(0)493-354633
Catalogus
Het meest complete pneumatiek en perslucht assortiment

rabo & CO 2020

 ‘BIJ EEN GOED IDEE GA IK METEEN AAN DE SLAG’
 
Vlierdenaar Frans Fransen (44) is sinds begin dit jaar ledenraadslid van Rabobank Peelland Zuid. Tijdens de coronapiek in het voorjaar toonde de ondernemer, mede-eigenaar van het Deurnese bedrijf FHT Perslucht, zich een ware innovator én redder in nood.

Samen met zijn medewerkers ontwikkelde Frans in slechts twee dagen tijd beademingsmachine ‘Eva’, een noodvoorziening die Italiaanse taferelen in de Nederlandse ziekenhuizen moest helpen voorkomen. De innovatie van FHT Perslucht werd direct een hit op LinkedIn. Het duurde niet lang of het ministerie van VWS klopte aan voor maar liefst duizend stuks.

Frans: ‘Gelukkig hebben ze de apparaten uiteindelijk niet nodig gehad. We hebben wel prototypes gebouwd, maar volle bak produceren is er niet van gekomen.


Financieel heeft het ons dus niks opgeleverd, maar dat was ook helemaal niet de insteek. Wij zagen die beelden op tv en wilden gewoon iets doen. We hebben er trouwens wel mooie publiciteit aan overgehouden.

Ik ben altijd van de creatieve ideeën, maar vooral ook van actie. Ik ga niet eindeloos zitten afwegen. Bij een goed idee ga ik meteen aan de slag. Als ledenraadslid van Rabobank Peelland Zuid hoop ik echt iets te kunnen betekenen voor de regio. Ik zou me bijvoorbeeld willen inzetten voor meer financiële scholing hier in de dorpen. Hoe leer je mensen en vooral de jeugd omgaan met geld? Hoe laat je kinderen op een leuke manier sparen voor een huis later? Daar wil ik wel over brainstormen.’

 
Bekijk hier de complete uitgave van rabo & CO editie 3-2020 - Rabobank Pelland Zuid

Bron: rabo & CO - Tekst: Monique van Eijk tekstprodicties - Beeld: IBG fotografie

Algemene leveringsvoorwaarden