info@fhtperslucht.nl
+31(0)493-354633
Catalogus
Het meest complete pneumatiek en perslucht assortiment
Lekkages vinden met de Fluke ii900
Door perslucht lekkages gaat uw winst de lucht in
 
 
Ondanks dat uw perslucht-, gas- en vacuümsystemen essentieel is voor uw bedrijfsvoering. Zien wij vaak dat deze te kampen hebben met slijtage en slecht onderhoud, wat bijdraagt tot de grootste verspilling van allemaal: lekken. Deze lekken zijn vaak niet zichtbaar en kunnen verborgen zitten achter machines of zich op aansluitpunten, in vaste bovenleidingen, in gebarsten leidingen of versleten slangen bevinden.  

"Wist u dat een lek in uw persluchtsysteem
al snel €190.- per jaar kost?"

 Geld besparen

Een lek in uw systeem zorgt voor onnodig drukverlies en kan leiden tot vertragingen in de productie, ongeplande stilstand, kwaliteitsproblemen, een kortere levensduur en meer onderhoud door het onnodig in- en uitschakelen van compressoren. 
Om drukverlies als gevolg van lekkages te compenseren, neigt men vaak tot overcompenseren door een grotere compressor aan te schaffen dan nodig is, wat aanzienlijke kapitaalkosten en hogere energiekosten met zich meebrengt.

Het opsporen van persluchtlekkages 

FHT perslucht kan met behulp van een akoestische industriële camera de exacte locatie van een lek bepalen tot op 50 meter afstand, in een lawaaiige omgeving, zonder dat apparatuur uitgeschakeld moet worden. Hierdoor kunnen we grote gebieden snel scannen en worden lekken veel sneller opgespoord dan met andere methoden.

Film: Perslucht lekkages opsporen met FHTperslucht 
De meeste lucht lekkages komen voor bij:
 • Koppelingen
 • Slangen
 • Buizen
 • Fittingen
 • Pijpverbindingen met schroefdraad
 • Snelkoppelingen
 • Combinaties van filter, regelaar en smeertoestel
 • Condensaatvangers
 • Kleppen
 • Flenzen
 • Pakkingen
 • Ketel aansluitingen
 

Hoeveel lucht verspilt u?
Om lekkages in perslucht-, gas- en vacuümsystemen te beheersen, is het belangrijk om in te schatten hoeveel lucht u verspilt. Enige lekkage is te verwachten maar dat mag niet meer zijn dan 10%. Wanneer de lekbelasting meer is, wordt dat beschouwd als verspilling. 
Het efficiënt verhelpen en repareren van lekken kan leiden tot een aanzienlijke kostenbesparing. U kunt enorm besparen op het energieverbruik door lekken te repareren, waardoor ook de productie zal verbeteren en levensduur van uw apparatuur wordt verlengd.

Fluke ii900 akoestische camera
Met behulp van deze Fluke ii900 Sonic Industrial Imager met LeakQ™ is het mogelijk om snel en nauwkeurig lucht-, gas- en vacuümlekken in uw  persluchtsystemen te lokaliseren en te kwantificeren, zelfs in een lawaaiige omgeving.

Met de industriële Fluke ii900 Sonic-beeldcamera kunnen onze technici geluid zien terwijl ze slangen, fittingen en verbindingen controleren op lekken. De ingebouwde akoestische reeks gevoelige microfoontjes genereert per frequentie een spectrum aan decibelniveaus. Op basis van deze uitvoer berekent een algoritme een geluidsbeeld dat een SoundMap™ wordt genoemd, dat wordt geprojecteerd op een zichtbaar beeld. De SoundMap wordt automatisch aangepast aan het geselecteerde frequentieniveau, zodat het achtergrondgeluid wordt weggefilterd.

> Technische data over de Fluke ii900
> Toepassing van de Fluke ii900

De specialisten van FHT perslucht helpen u graag met het op sporen van lekkages om zo kosten te besparen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

 
  

Wilt u nog meer besparen op uw perslucht systeem?
Met een repressor kunt u tot wel 40% extra besparen op de energiekosten.
>lees meer

 

 

 

 

 

 

 

Algemene leveringsvoorwaarden