info@fhtperslucht.nl
+31(0)493-354633
Catalogus
Het meest complete pneumatiek en perslucht assortiment

PERSBERICHT: Luchtraket bouwen

Brabantse schone lucht bij Zwarte Cross Festival 2022

Youtube screenshot raket video

In juli is het weer tijd voor Zwarte Cross Festival. En dat betekent veel plezier, maar ook veel afval dat na al het gefeest op het festivalterrein achterblijft. In een dappere poging om het Zwarte Cross Festival te verduurzamen gaat de organisatie samenwerken met FHT Perslucht uit het Brabantse Deurne. Hun oplossing? Wegschieten van de drinkbekers door middel van perslucht, helemaal in de stijl van de jaren 80-game Duck Hunt.

Tijdens het festival zal een heuse schiettent worden ingericht met vier bekerkanonnen in een Duck Hunt achtige setting, dé Nintendo hitgame uit de jaren 80. De bekerkanonnen lijken op een vreemd voertuig voorzien van een loop en brommerzadel. Daarmee worden tot 10 bekers tegelijk weggeschoten in de afvalbak, die vervolgens gerecycled worden. Waarna onder de scherpschutters dagelijks een prijs wordt verloot. FHT Perslucht en de organisatie hopen dat het toevoegen van een (nostalgisch) spelelement de bezoekers doet inzien hun afval in de afvalbak te gooien.

Wat is perslucht?
Perslucht wordt veel gebruikt om machines te laten bewegen (aandrijven) bijvoorbeeld een inpak-machine in de koekjesfabriek, de melkmachine van een boer maar ook een achtbaan in de Efteling. Deze machines werken allemaal op lucht, dat noem je perslucht. Een fabriek kan op allerlei verschillende manieren hun machines laten bewegen. Met benzine, elektriciteit, met de hand, maar je kan ook met lucht een machine aandrijven. Als je heel veel lucht in een tank pompt en die lucht daarna door een slang of buis duwt kan je delen van een machine laten bewegen. Lucht is overal (gratis) aanwezig, lucht is schoner dan bijvoorbeeld benzine en lucht is heel sterk!

Veel afval
De bezoekers aan het festival laten namelijk gemiddeld een paar honderd ton aan afval achter. Alleen al de universele drinkbekers van PET-materiaal zijn goed voor 50 ton afval. Het opruimen en scheiden van deze afvalberg is de festivalorganisatie al jaren een doorn in het oog. Dat kan en dat moet anders, vindt de organisatie.

FHT Perslucht
FHT Perslucht B.V. levert en installeert complete persluchtsystemen en pneumatische componenten voor o.a. de industrie, automotive, farmacie en agro automatisering. Het heeft daarmee het meest complete pneumatiek- en persluchtassortiment. Met de slogan ‘alles kan op perslucht” hebben de specialisten van FHT Perslucht al menig project gerealiseerd. Een escape room op perslucht, confetti schieters, een pneumatische lift en zelfs een luchtig toilet.

Zwarte Cross
Ieder jaar in juli vertrekken onder andere vele Brabanders richting het Achterhoekse Lichtenvoorde. Voor een bezoek aan een van de grootste festivals die Nederland rijk is, de Zwarte Cross. Het festival dat een bizarre mix is van motorcross, muziek, stunts, theater, humor en spektakel, kan jaarlijks rekenen op 220.000 daggasten en festival kampeerders.


EINDE PERSBERICHT
-------------------------------

Downloads:
> Link naar afbeelding
> Link naar Youtube video: Duurzaam Duck Hunt - The movie

------------------------------

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de
afdeling Communicatie van de FHT groep via 0493-354633 of marketing@fhtperslucht.nl

 Facebook FHTperslucht Twitter @FHTperslucht Youtube FHTperslucht Linkedin FHTperslucht Whasapp FHTperslucht T. +31 (0)6 2222 5115 

Algemene leveringsvoorwaarden