Compressoren

Aanschaffen van een nieuwe compressor

U staat op het punt om een vervangende of nieuwe compressor aan te schaffen. Maar welke compressor is geschikt voor uw specifieke toepassing? Dat hangt af van een aantal zaken. Belangrijk is de vraag wat u met de compressor wil gaan doen. Daarnaast is het ook belangrijk te weten hoe lang achter elkaar u de compressor gaat gebruiken.
De onderstaande vragen helpen u de beste compressor te kiezen.

Heeft u specifieke vragen neem dan contact op met onze verkoop afdeling.

 

Waar gaat u de compressor voor gebruiken?

Een compressor zuigt lucht aan en perst dit samen om het vervolgens onder hoge druk beschikbaar te stellen zodat er allerlei luchtgereedschappen mee aangedreven kunnen worden. De belangrijkste vraag die u zich bij de keuze voor een compressor moet stellen is dan ook, Wat u ermee aan wil gaan aandrijven? Niet iedere compressor is geschikt om elk type luchtgereedschap aan te drijven. En voor het aandrijven van productie machines heeft u een zwaardere compressor nodig dan voor het gebruik van een verfpistool.

Wat is uw luchtverbruik?

Benodigde capaciteit. Hoeveel machines sluit u aan op de compressor en wat is hun luchtverbruik in liters per minuut?
1 L/min = 0.001 m3/min.

 

 

Hoe lang gebruikt u de compressor achter elkaar?
Wanneer U een compressor incidenteel gaat gebruiken, bijvoorbeeld voor een bepaald luchtgereedschap. Dan is een zuigercompressor veelal de beste keuze.
Wanneer de compressor continu lucht moet produceren, voor bijvoorbeeld het aandrijven van machines, is een schroefcompressor vaak de meest efficiente en geschikte oplossing.

Af en toe (Zuiger compressor):
Minder dan 15 min. per keer – 5 tot 10 liter ketel
Langer dan 15 min. per keer – 10 tot 100 liter ketel

Continu (Schroef copmpressor):
Contstant perslucht verbruik – <100 liter ketel

 

Overige opties:
Naast bovenstaande keuzes zijn er nog een aantal zaken die van belang zijn bij uw keuze voor een compressor.
U zou kunnen kijken naar het aanzuigvermogen. Hoe hoger het aanzuigvermogen, hoe sneller de tank zich bijvult en dus lucht beschikbaar stelt. Dit wordt weergegeven in in liters per minuut (L/min.) of liters per m3 (l/m3)

Daarnaast is de kracht van de compressor van belang. Hoe krachtiger een compressor is, hoe meer luchtgereedschappen u tegelijk op de compressor kunt aansluiten/ gebruiken. Dit wordt weergegeven in luchtdruk (bar) en het aantal KW. Hoe hoger deze waardes zijn, hoe krachtiger de compressor is.

Neem contact op voor advies op maat