Terug naar overzicht
Deurne
Medisch

Installatie zuurstofgenerator bij wellnes center

Met perslucht, zuurstof maken voor wellness doeleinden

Dat kan door gebruik te maken van een olievrije compressor van Anest Iwata, Koeldroger van Alup Grassair en zuurstofgenerator van Omega air

Deze zuurstofgenerator extraheert de beschikbare zuurstof uit de omgevingslucht door PSA (Pressure Swing Adsorption) technologie toe te passen. Gedurende het PSA proces wordt schone omgevingslucht door een moleculaire zeef gestuurd, welke de zuurstof doorlaat terwijl het de andere gassen uit de lucht adsorbeert.

De moleculaire zeef laat de geadsorbeerde gassen terug vrij in de atmosfeer van zodra de uitlaat wordt gesloten en de druk terug naar atmosferische druk verlaagt. Om een constante productstroom te garanderen gebruiken onze zuurstofgeneratoren modules van 2 moleculaire zeef bedden, die afwisselen tussen de adsorptie en regeneratie fase. Onder normale omstandigheden en met correct onderhoud heeft het bed moleculaire zeef een oneindige levenstijd.

De zuurstof uit dit systeem wordt onderandere gebrukt voor Hyperbare zuurstoftherapie (Hyperbaric Oxygen Therapy). HBOT is een behandelwijze waarbij de cliënt 100 % zuurstof inademt in een drukcabine waarin de druk hoger is dan de omgevingsdruk.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

In de agrarische sector wordt perslucht gebruikt voor diverse toepassingen, zoals het aandrijven van beweegbare vloeren, melkrobots en vee voederinstallaties.

Bekijk projecten

In de automotive branche wordt perslucht vaak gebruikt voor gereedschap zoals slagmoersleutels en bandenpompen. Pneumatische gereedschappen bieden een snelle en efficiënte manier om werkzaamheden uit te voeren.

Bekijk projecten

Perslucht in de voedingsmiddelenindustrie wordt gebruikt voor het automatiseren van processen zoals transport, verpakking en dosering. Pneumatische systemen zorgen voor efficiëntie, hygiëne en betrouwbaarheid. Onze installaties voldoen aan de strenge eisen op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit.

Bekijk projecten

Perslucht is een belangrijke energiebron voor de high tech sector. Er wordt een extreem hoge kwaliteit perslucht vereist, zodat de perslucht ook in een cleanroom kan worden gebruikt.

Bekijk projecten

Perslucht is een van de belangrijkste energiebronnen in de industrie. Zonder perslucht staat alles stil. Het is een veilige, schone en flexibele energiebron die bijdraagt aan productiviteit in diverse industriële processen.

Bekijk projecten

Perslucht is van levensbelang in de medische sector. Wij zorgen voor extra schone, olievrije lucht door middel van filtratie, adsorptiedroging of katalysatoren voor het verwijderen van de kleinste vuildeeltjes.

Bekijk projecten