Terug naar overzicht
Olen
Food

Persluchtinstallatie voor voedselverwerkend bedrijf

Er is gebruik gemaakt van 2 compressoren, de Alup Evoluto 45 voor de tijden dat de productie draait, dit is een super efficiënte schroefcompressor, daarbij is een Allegro 14 geplaatst in 13 bars uitvoering.

Vanaf deze machine hebben we een aparte leiding gelegd naar 1 specifieke machine welke tijdens productie een hogere druk nodig heeft als de rest van het systeem.

Door deze speciale leiding kunnen we op de rest van het persluchtsysteem een lagere werkdruk aanhouden wat ten gunste komt van het energie verbruik.

In de nacht en weekenden wanneer er geen productie is zal de Allegro 14 het systeem op de normale lage werkdruk houden. Ter besparing van nog meer energie.

Deze schroefcompressoren hebben een transmissie met directe aandrijving. Hierdoor zijn ze tot wel 3% efficiënter dan riemaangedreven compressoren, wat de energiekosten verlaagt.

2
Compressoren
13
Bedrijfsdruk (bar)
50
Leidingwerk (m)

In de agrarische sector wordt perslucht gebruikt voor diverse toepassingen, zoals het aandrijven van beweegbare vloeren, melkrobots en vee voederinstallaties.

Bekijk projecten

In de automotive branche wordt perslucht vaak gebruikt voor gereedschap zoals slagmoersleutels en bandenpompen. Pneumatische gereedschappen bieden een snelle en efficiënte manier om werkzaamheden uit te voeren.

Bekijk projecten

Perslucht in de voedingsmiddelenindustrie wordt gebruikt voor het automatiseren van processen zoals transport, verpakking en dosering. Pneumatische systemen zorgen voor efficiëntie, hygiëne en betrouwbaarheid. Onze installaties voldoen aan de strenge eisen op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit.

Bekijk projecten

Perslucht is een belangrijke energiebron voor de high tech sector. Er wordt een extreem hoge kwaliteit perslucht vereist, zodat de perslucht ook in een cleanroom kan worden gebruikt.

Bekijk projecten

Perslucht is een van de belangrijkste energiebronnen in de industrie. Zonder perslucht staat alles stil. Het is een veilige, schone en flexibele energiebron die bijdraagt aan productiviteit in diverse industriële processen.

Bekijk projecten

Perslucht is van levensbelang in de medische sector. Wij zorgen voor extra schone, olievrije lucht door middel van filtratie, adsorptiedroging of katalysatoren voor het verwijderen van de kleinste vuildeeltjes.

Bekijk projecten