Terug naar overzicht

Zuiger compressoren

De ideale compressor voor incidenteel gebruik. Bijvoorbeeld voor luchtgereedschap. Dan is een zuigercompressor veelal de beste keuze.

Een zuigercompressor is geschikt wanneer er niet continue lucht nodig is.

Bij een zuigercompressor wordt een zuiger naar voren bewogen in een cilinder via een krukstang en krukas. Wanneer slechts één zijde van de zuiger wordt gebruikt voor compressie, dan hebben we het over een enkeltraps compressor. Wanneer de compressor meerdere zuigers heeft (twee) en meerdere compressie trappen achter elkaar. Dan spreken we van een dubbel traps compressor.

De configuratie van een zuigercompressor kan variëren van één enkele cilinder voor lage druk- en laag volume tot een meertrapsconfiguratie- compressiekabel voor zéér hoge druk. Bij deze compressoren wordt de lucht trapsgewijs samengeperst, waarbij de druk telkens wordt verhoogd vooraleer over te gaan tot de volgende trap, om dan de lucht met nog hogere druk samen te persen.

Een zuigercompressoren werkt tussen 0,75 kW en 420 kW (1 hp tot 563 hp), waarbij een bedrijfsdruk ontstaat van 1,5 bar tot 414 bar (21 tot 6004 psi).

Zuigercompressoren

Olievrije zuigercompressoren

In een olievrije compressor komt de lucht tijdens het compressieproces niet in contact met olie. Dat wil zeggen dat een olievrij persluchtsysteem exact dezelfde lucht aflevert als wordt aangezogen. Doordat er op geen enkel moment olie betrokken is bij het compressieproces, is een olievrije compressor dan ook de perfecte keuze voor bedrijven in de voedings- of drankenindustrie of voor productieprocessen waarbij geen enkel gevaar op lekkage mag bestaan.

Olievrije zuigercompressoren

VanDeurne olievrije compressor

VanDeurne compressoren worden exclusief geproduceerd in de Brainport regio – Nederland.

Deze professionele olievrije zuigercompressor heeft een zeer laag geluidsniveau. En kan worden toegepast in de kleine werkplaats bij machines die af en toe perslucht nodig hebben. Ook voor dentaal of medisch gebruik is deze compressor zeer geschikt. Indien voorzien van extra filtratie en of droging. Deze compressor heeft een gegalvaniseerde ketel.

Neem contact op voor advies op maat

Oliegesmeerde zuigercompressoren

VanDeurne oliegesmeerde compressoren staan bekend als de compressoren van de hoogste kwaliteit en de beste prijs in zijn segment. De oliegesmeerde zuigercompressoren zijn speciaal ontworpen voor de gebruiker die kwaliteit, levensduur en continuïteit belangrijk vindt.

Daarnaast kunnen de zuiger compressoren verschillen vanwege de elektromotor, zo hebben wij zuiger compressoren met 400 volt en 230 volt elektromotoren.

> Of bestel eenvoudig online via Pneuparts.com