Terug naar overzicht

Schroefcompressoren

Wanneer u een compressor zoekt die continu lucht moet produceren, voor bijvoorbeeld het aandrijven van machines. Dan is een schroefcompressor vaak de meest efficiënte en geschikte oplossing.

Een schroefcompressor werkt met behulp van twee in elkaar draaiende rotors, ook wel schroeven genoemd. Als de schroeven gaan draaien, wordt de lucht tussen deze schroeven samen gedrukt waardoor er perslucht ontstaat.

Het geheel van behuizing en schroeven wordt element genoemd. Afhankelijk van de gewenste einddruk kunnen meerdere elementen in serie worden toegepast. Naast het element bestaat een schroefcompressor voor perslucht uit een inlaatfilter, nakoeler, oliekoeler, eventueel tussenkoeler en regelsysteem. De koelers kunnen zowel lucht- als watergekoeld zijn.

Toepassingen: Bedrijven waar continue lucht nodig is bv voor de aandrijving van productie machines of gereedschappen.

De aandrijving van een schroefcompressor kan bestaan uit een elektromotor of dieselmotor.
Een schroefcompressor kan zowel droog (olievrij) als olie- gesmeerd zijn. De olie dient een drieledig doel: smering, afdichting en koeling.

Compressiecapaciteit: De schroefcompressor werkt tussen 3 kW en 250 kW (5 tot 535 hp), waarbij een bedrijfsdruk ontstaat van 5 bar tot 13 bar (72 tot 188 psi).

Schroefcompressoren kunnen worden toegepast in dezelfde industrie als zuigercompressoren. Als er behoefte is aan een constante luchtstroom of een grotere capaciteit, raden wij het gebruik van een schroefcompressor aan.

Schroefcompressoren

ALUP is al sinds 1923 een begrip als het gaat om compressoren. De schroefcompressoren van Alup leveren op uiterst rendabele wijze perslucht met een zeer laag geluidsniveau dankzij de tandwiel-transmissie. De modellen Sonetto & Allegro kunnen worden gemonteerd op een luchtketel met geïntegreerde koeldroger. De modellen Largo, Evoluto en SCK bieden veel zekerheid voor de veeleisende gebruiker.

Een belangrijk voordeel van schroefcompressoren in vergelijking met andere luchtcompressoren is de continue toevoer van perslucht. In combinatie met de andere voordelen zijn roterende schroefcompressoren bij uitstek geschikt voor zowel mobiele als vrijstaande toepassingen.

 • Energiezuinige series met frequentieregeling – Evoluto en Allegro
 • Industriële oplossingen met vast toerental – Largo
 • Riemaangedreven oplossingen voor essentiële luchtvraag – SCK en Sonetto

  Toepassingen
  Neem contact op voor advies op maat

BOGE is een familiebedrijf dat staat voor intelligente vooruitdenkende oplossingen en kwaliteit. Maximale betrouwbaarheid, zeer efficiënte werking en bijzondere onderhoudsvriendelijkheid onderscheiden alle BOGE-schroefcompressoren. Of ze nu olienevelgekoeld of olievrij, frequentiegeregeld, riemaangedreven of direct gekoppeld zijn.

De modellen van BOGE zijn leverbaar in lucht- of watergekoelde uitvoering. Ze worden gekenmerkt door energiezuinigheid, duurzaamheid en prestatie.
 
 • Continue en energiebesparende persluchtproductie
 • Lage energiekosten door zeer efficiënte werking
 • Aangenaam stille loop door units met supergeluiddemping
  Neem contact op voor advies op maat

De allerkleinste in hun soort. Schroefcompressoren van compact formaat. Is uw verbruik te laag voor een standaard schroefcompressor en te constant voor een kleine zuigercompressor? Dan is de KTC Compack de juiste compressor oplossing. Deze compact gebouwde schroefcompressoren zijn de ideale oplossing tussen een zuiger compressor en standaard schroefcompressor.

De KTC compressor is ideaal voor verbruik t/m 360 l/min. Waarbij momenten van een langere duur verbruik van enkele uren geen probleem is.