Terug naar overzicht

Olievrije scroll compressoren

In een olievrije compressor komt de lucht tijdens het compressieproces niet in contact met olie. Een olievrije compressor dan ook de perfecte keuze voor bedrijven in de voedings- of drankenindustrie of voor productieprocessen waarbij geen enkel gevaar op lekkage mag bestaan. Olievrije scrollcompressoren kunnen 100% belast worden.

Een scroll compressor is een type compressor dat vaak wordt gebruikt waar olievrije perslucht van belang is. Het wordt ook wel een spiraalcompressor genoemd vanwege het specifieke scrollontwerp van de compressor.

Tijdens het compressieproces wordt de lucht in het scrolldeel gevangen tussen de spiraalvormige wikkels. Naarmate het mobiele scrolldeel in een cirkelvormige beweging draait, wordt de lucht samengedrukt en verplaatst naar het centrum van de spiraal. Op deze manier wordt de druk van de perslucht verhoogd.

Het werkingsprincipe van een scroll compressor is gebaseerd op het samendrukken van lucht door middel van twee gespiraliseerde onderdelen. Deze onderdelen worden meestal aangeduid als het ‘vaste’ en het ‘mobiele’ scrolldeel. Het vaste scrolldeel blijft stationair terwijl het mobiele scrolldeel in een excentrische beweging rond draait.

 

Voordelen van een scroll compressor

  • Een van de voordelen van een scroll compressor is dat het minder bewegende onderdelen heeft in vergelijking met andere compressortypes. Hierdoor zijn er minder slijtage en minder kans op storingen en lekkages. Bovendien maakt het scrollontwerp gebruik van een continue compressie zonder pulsaties, wat resulteert in een soepele werking en minder geluid.
  • Een ander voordeel van een scroll compressor is de efficiëntie. Het scrollontwerp zorgt voor een betere afdichting tussen de spiralen, wat leidt tot een hogere thermische efficiëntie. Dit betekent dat de compressor minder energie verbruikt en een hoger rendement behaalt bij het comprimeren van lucht.

Scroll compressoren

“De scrollcompressor is extreem stil (53-60 dB) en veilig.”

De scrollcompressor heeft een geluidsniveau van 50-60 dB en is veilig. De compressoren werken op basis van luchtverbruik en selecteren ook het optimale aantal van scroll-stijl air-ends om uit te voeren.

 

Scroll compressor pompen

Universele gietijzeren compressorpompen van hoge kwaliteit. De pomp is een belangrijk onderdeel van de compressor omdat deze de lucht comprimeren. Deze robuuste industriële twee traps compressor pomp heeft 2 of 3 cilinders. Max belasting 50%.

Deze compressor pomp is geschikt voor de:
SF4 Atlas Copco scroll compressor

Bestel eenvoudig online via Pneuparts.com