Terug naar overzicht

Conditionering

Luchtconditionering is het proces waarbij de temperatuur, vochtigheid, luchtcirculatie en luchtreiniging van de perslucht worden geregeld. Het doel van luchtconditionering is om een schone en droge perslucht te creëren.

Luchtconditionering is belangrijk voor perslucht om verschillende redenen. Ten eerste helpt het bij het verwijderen van vocht uit de perslucht, waardoor condensatie en corrosie in persluchtsystemen worden verminderd. Dit helpt de levensduur van apparatuur te verlengen en de betrouwbaarheid te verbeteren.

Daarnaast kan luchtconditionering helpen bij het filteren van stof, vuil en verontreinigingen uit de perslucht, waardoor de kwaliteit van de lucht wordt verbeterd. Dit is vooral belangrijk bij toepassingen waar perslucht in contact komt met gevoelige apparatuur of wordt gebruikt in industriële processen waar schone lucht cruciaal is.

Schone en droge perslucht helpt de levensduur van uw apparatuur te verlengen en de betrouwbaarheid van het complete systeem te verbeteren.

Drogers

 

Koeldrogers

Wij hebben koeldrogers die aan al uw eisen voldoen! Gedurende het compressieproces verandert een compressor vocht in de inlaatlucht, in condensaat. Dit veroorzaakt slijtage en corrosie aan het persluchtnetwerk en persluchtverbruikers. En kan resulteren in dure onderbrekingen van de productie, verminderde efficiëntie en een korte levensduur van de gebruikte apparatuur.

Perslucht drogers zijn dan de oplossing.

Neem contact op voor advies op maat

 

Adsorptiedrogers

A-DRY adsorptiedrogers zijn ontworpen voor het doorlopend verwijderen van waterdampen uit perslucht om zo het dauwpunt ervan te verlagen. Met A-DRY bieden wij onze klanten een breed gamma aan oplossing voor het drogen van hun perslucht gaande van een debiet van 6Nm³/h tot 200 Nm³/h. Een innovatief ontwerp zorgt voor een efficiënte en betrouwbare werking, snelle installatie en eenvoudig onderhoud.
Neem contact op voor advies op maat
De installatie is eenvoudig met onze kant en klare controller, en door het minimaliseren van het aantal onderdelen en handelingen is het onderhoud zeer gemakkelijk uit te voeren.

Neem contact op voor advies op maat

Datasheet Adsorption dryer A-DRY

Perslucht tanks

 

Een persluchtketel is van groot belang voor uw persluchtsysteem. Niet alleen dient de ketel als opslagruimte voor lucht, maar het speelt ook een cruciale rol bij het opvangen van instabiele piekmomenten in het persluchtverbruik, waardoor het onnodig opstarten van de compressor wordt voorkomen. Dit resulteert in aanzienlijke energie- en onderhoudskostenbesparingen.

Een persluchtketel heeft een condenserende werking, waarbij de opgewarmde perslucht condenseert tegen de koude wand van de tank. Deze ketels kunnen eenvoudig worden aangesloten op elk persluchtinstallatiesysteem.

Afhankelijk van de toepassing zijn er diverse uitvoeringen mogelijk; horizontaal, verticaal, gelakt, gegalvaniseerd of volledig RVS. Volumes kunnen variëren van van 1 tot 5000 liter.
Al onze drukvaten voldoen aan de benodigde keurmerken en richtlijnen.

Bestel eenvoudig online via Pneuparts.com

Perslucht filters

 

Persluchtfilters worden gebruikt voor de efficiënte verwijdering van vaste deeltjes, water, olie dampen, smaken en geuren van perslucht in industriële toepassingen.
Het type en de grootte van de filter hangt af van de stroom van perslucht, het type perslucht en in welke mate deze perslucht vervuild is.

Persluchtfilters zijn belangrijk voor de kwaliteit van de perslucht.