info@fhtperslucht.nl
+31(0)493-354633
Catalogus
Het meest complete pneumatiek en perslucht assortiment
INSTEEKFITTINGEN VOOR EEN SNELLE EN GEMAKKELIJKE INSTALLATIE
De insteekfittingen of ook wel push-in-fittingen worden veelal toegepast in (lage-druk) toepassingen waar een snelle en gemakkelijke aansluiting gewenst is. De slang kan zonder bewerking in de fitting geduwd worden en weer eenvoudig verwijderd worden.
INSTEEKFITTINGEN VAN VERNIKKELD MESSING
Insteekfittingen messing vernikkeld behoren tot de automatische insteeklijn. Het maakt een snelle verbinding met gekalibreerde kunststofslangen op elk moment, in elke fase van het pneumatisch circuit met een eenvoudige handbeweging.
INSTEEKFITTINGEN KUNSTSTOF
Insteekfittingen zijn vervaardigd van een polymeer. De technische kenmerken van dit polymeer maken deze montage lijn stijf, corrosie- en vermoeidheidresistent, en zorgen voor dimensionele stabiliteit. Alle noodzakelijke eigenschappen om de kloof tussen metalen hulpstukken en een gewone kunststoffittingen te overbruggen.
Perslucht koppelingen, fittingen en steeknippels

Persluchtkoppelingen en steeknippels zijn er in vele varianten.
Maar wat zijn de verschillen en hoe weet je welke verbinding je moet gebruiken?

Koppeling, fitting of steeknippel?
Wij merken dat de namen voor perslucht verbindingen vaak door elkaar gebruikt worden. Grofweg zijn alle verbindingen in te delen in drie categorieën:
  • Met een koppeling wordt vaak een push-in verbinding bedoeld
  • met een fitting een schroef verbinding
  • en met een steeknippel een op- insteekverbinding of slangpilaar.

Naast de soort verbinding, spelen het materiaal en de maatvoering uiteraard ook een  grote rol. Meer hierover in een volgende blog.

Insteekfitting / push-in fitting
Insteekfittingen voor een snelle en gemakkelijke installatie. De insteekfittingen of ook wel push-in-fittingen worden veelal toegepast in (lage-druk) toepassingen waar een snelle en gemakkelijke aansluiting gewenst is. De slang kan zonder bewerking in de fitting geduwd worden en weer eenvoudig verwijderd worden. de slang word door middel van een mechanisme in de fitting geklemd.
 Bekijk alle Push-in fittingen

Conek push-in Rechte doorverbinder 
   

Opsteekkoppeling / snijringkoppeling
Een opsteekkoppeling wordt gebruikt om een persluchtslang te bevestigen aan een ventiel of cilinder. Opsteekkoppelingen worden vaak toegepast voor hoge druk.
Net als bij een push-in koppeling kan de slang zonder bewerking in de koppeling worden geduwd. Vervolgens word deze verbinding stevig aangedraaid door middel van een wartel.
 Bekijk alle opsteekkoppelingen

Kniekoppeling met binnendraad MSV
Een snijringkoppeling wordt gebruikt voor buizen en is niet geschikt voor het verbinden van flexibele slang.  Bij snijringkoppelingen word bij het aandraaien van de wartelmoer de snijring in de binnenkonus gevoerd. De konus lijdt de snijkanten bij het verder aandraaien van de wartelmoer in het oppervlak van de buis. Aan de voorzijde van de snijkant vormt zich een ringvormige opstulping. De buis word tegen de stootkant onderin de binnenkonus aan gedrukt en kan daar afhankelijk van de nauwkeurigheid van de zaagsnede waarmee de buis is ingekort een afdichtende werking hebben. Aan de andere kant word de snijring door de druk van de wartelmoer tegen de buitenzijde van de buis gedrukt. 
 Bekijk alle snijringkoppelingen
 
   

Draadfitting
Draadfittingen zijn een verbindingen die gebruikt wordt om twee onderdelen aan elkaar te bevestigen, door middel van een schroef verbinding. Deze draadverbindingen ziet u voornamelijk terug in grote installaties waarin lucht, vloeistoffen en gassen door worden vervoerd. Om de kans op lekken te verkleinen kunt u de schroefdraad verbinding, met de draad mee, omwikkelen met teflon PTFE-tape.
 Bekijk alle draadfittingen

Verloopringen/Neusstukken met rechte draad Uitwending- en inwendig PN 16/40 messing.
   

Snelkoppeling
De naam zegt het al. Een snelkoppeling is een snelle en eenvoudige manier om een slang voorzien van een slangverbinding te bevestigen aan een apparaat. Snelkoppelingen zijn verkrijgbaar in diverse profielen. De meest voorkomende zijn ORION of EURO profiel.
Door de koppeling in te drukken of de ring aan te trekken kan de snelkoppeling eenvoudig losgemaakt worden van het apparaat.
 Bekijk alle snelkoppelingen

Insteeknippel met buitendraad
   
Pijpnippel
Een pijpnippel is een kort stukje pijp voorzien van buitendraad aan elk uiteinde. Hiermee wordt het mogelijk om verschillende soorten fittingen met elkaar te verbinden. Denk hierbij aan fittingen met verschillende soorten schroefdraad of fittingen met een verschillend formaat.
 Bekijk alle pijpnippels
 

Wilt u meer weten over perslucht koppelingen, fittingen en steeknippels?
Neem dan contact net ons op

Facebook FHTperslucht Twitter @FHTperslucht Youtube FHTperslucht Linkedin FHTperslucht Whasapp FHTperslucht T. +31 (0)6 2222 5115Algemene leveringsvoorwaarden