info@fhtperslucht.nl
+31(0)493-354633
Catalogus
Het meest complete pneumatiek en perslucht assortiment

FHT perslucht, 20 jaar lucht verkopen en kansen grijpen


Bij FHT perslucht zitten ze nooit stil. Of het nu gaat om het bouwen van een perslucht aangedreven skelter, een escaperoom, tot een pneumatisch beademingsapparaat. Perslucht is al 20 jaar de passie van eigenaars en oprichters Frans Fransen en Rob van Horssen. En hun succes komt niet uit de lucht vallen
...

Frans en Rob zijn twee jeugdvrienden die samen een bedrijf zijn begonnen. Hoe zijn ze in de perslucht terecht gekomen? “We zijn allebei technische jongens en zagen er wel handel in om lucht te gaan verkopen” vertelt Frans Fransen met een lach. “We zijn begonnen in een klein pandje in Asten. Daar hadden we allebei een bureau en dat was het. Al snel bleek dat we iets goeds in handen hadden want het aantal klanten groeide snel. In de regio zitten veel maakbedrijven en wij waren de enige met kennis van perslucht en pneumatiek. En als je weet dat 10% van de industriële energie gebruikt wordt voor het opwekken van perslucht. Dan is 1 en 1 snel 2.”

Het internet was in opkomst en al snel hadden Rob en Frans door dat dit een grote kans kon zijn. Ze starten een webshop en dat bleek een gouden zet. Een paar jaar en een aantal verhuizingen later, vestigde Fransen en van Horssen Techniek (FHT) zich in Deurne. “Dit was voor ons een spannende tijd” Aldus Rob van Horssen. “Een groot pand met magazijn en personeel brengt toch de nodige verantwoordelijkheid met zich mee”.

Kansen zien
Inmiddels kijken beide heren terug op 20 jaar ervaring en groei. FHT perslucht BV is inmiddels een begrip in de regio. Met de verkoop van pneumatische componenten en een service afdeling voor het installeren en onderhouden van compressoren hebben Fransen en van Horssen een full service bedrijf opgebouwd.

Ondernemers zien overal kansen en laten geen gelegenheid ongemoeid. Zo is FHT perslucht nauw betrokken bij diverse initiatieven in de regio. Zij zijn bijvoorbeeld lid van stichting Hightech Helmond de Peel. Een initiatief van 50 hightech bedrijven die techniek in de regio promoten. En zijn ze partner van Techniekcentrum Brainport in Deurne. Een vakopleiding waar bedrijven uit de Peelregio samen studenten opleiden tot experts binnen hun vakgebied.

De toekomst
Het internet is de toekomst en FHT perslucht verwacht veel van hun nieuwe website pneuparts.com. “Een Duitser kan de naam FHT perslucht niet uitspreken, en dus al helemaal niet vinden op het internet”. Aldus Rob van Horssen. ”We hebben voor deze nieuwe website een internationale naam bedacht PneuParts. De website bevat de nieuwste digitale technieken. Waarmee onze klanten de producten en bijbehorende technische informatie snel te kunnen vinden.” De techniek staat nooit stil, en zo is dat bij FHT perslucht ook.

“Wij hebben zelf ook een hekel aan stilzittenen.” zegt Frans. “We zijn bezig met een nieuw project. Duurzaam ondernemen, het milieu, elektrisch rijden zijn grote onderwerpen tegenwoordig. En wij vragen ons af of we een auto op lucht kunnen laten rijden?" Die uitdaging zijn Rob en Frans aangegaan. Het project is nu nog in de opstartfase maar als ze zover zijn horen we daar vast meer over...

Hoe Frans Fransen en Rob van Horssen de toekomst voor zich zien? Het antwoord staat op een tegeltje dat hangt in de bedrijfskantine “Druk maken? Dat moet je aan een compressor overlaten”.

 

Algemene leveringsvoorwaarden